Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Metsäkylpyohjaaja®-koulutus

Metsäkylpyohjaaja®-koulutus

Metsäkylpyohjaajakoulutus on polku luontoyhteyteen

Haluaisitko toimia Metsäkylpyohjaajana? Oletko kiinnostunut tietoisuustaidoista? Oletko kiinnostunut syventämään luontoyhteyttäsi? Haluaisitko auttaa toisiakin löytämään tietoisuustaidot ja aistillisen metsän kokemisen?

Lähde mukaan upealle löytöretkelle, kohti läsnäoloa ja sisäistä tyyneyttä, lumoavissa maastoissa luonnon syleilyssä.

Mitä Metsäkylpy on ja mitä siinä tehdään?

Metsäkylpy on ohjattu luontoyhteyden kokeminen, jossa hyödynnetään metsän terveyttä ja hyvinvointia edistäviä vaikutuksia esimerkiksi aistien avulla. Se on kehollinen aistien kautta tapahtuva mielen rentoutus metsässä tai muualla luonnossa.

Metsäkylvyssä ohjaan lempeästi ja rauhallisesti sinut pysähtymään ja kohtaamaan luonnon aistien avulla. Keskityt juuri tähän hetkeen luonnon äärellä. Teemme yhdessä mielikuva-, hengitys- ja aistiharjoituksia. Liikumme rauhallisesti pienellä alueella ja olemme paljon paikoillamme, luontoon uppoutumisen sekä voimakkaan läsnäolon tunteen mahdollistamiseksi.

Sopiiko Metsäkylpyohjaaja®-koulutus minulle? Mitä se sisältää?


Metsäkylpyohjaajan peruskoulutus on tarkoitettu kaikille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille, sillä kaikki koulutuksessa opittavat asiat ovat monipuolisesti hyödynnettävissä elämän eri osa-alueilla.

Koulutus sopii hyvin työn tueksi esimerkiksi hoitotyössä toimiville, kasvattajille, eräoppaille, matkailuyrittäjille ja kaikille hyvinvoinnin kanssa työskenteleville. Se sopii ylipäätään kaikille, jotka haluavat syventää ymmärrystään luonnon hyvinvointivaikutuksista ja metsäyhteydestä sekä tietoisuustaidoista ja mielen toiminnasta. Näistä taidoista on hyötyä varmasti jokaiselle omassa elämässä eikä koulutuksessa opitut taidot mene hukkaan!

Metsäkylpyohjaaja®-koulutus antaa valmiudet Metsäkylpyohjaaja®-taitojen yhdistämiseen omassa elämässään ja työssään.


Koulutuksessa käytetään tekniikoina mindfulness:ia, hyväksymis- ja omistautumisterapiaa eli HOT:ia, kehotietoisuutta, keho-mieli -yhteyttä, aistillista metsän kokemista ja ohjauksellisia taitoja.

Mitä koulutukseen sisältyy?

Koulutus alkaa henkilökohtaisella tutustumispuhelulla, jossa kartoitamme juuri sinun tilanteesi ja tavoitteet koulutukselle. Näin varmistan, että saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Koulutuksen yhteinen osuus aloitetaan kymmenellä itsenäisellä etäopiskelupäivällä ennen tiivistä neljän päivän lähiopetusjaksoa. Toimitan itsenäisesti opiskeltavaa materiaalia sähköpostilla ja WhatsApin kautta. Lisäksi tehtäviin kuuluu tietoisuustaito-harjoitteita jokaiselle päivälle. Harjoitteet ovat hyvin käytännönläheisiä ja lyhyitä, esimerkiksi kahvin juonti tietoisesti.

Lisäksi oppimispäiväkirja aloitetaan heti ensimmäisten etätehtävien aikaan.

Intensiivinen neljän vuorokauden lähiopetusjakso sisältää monipuolisen, tiiviin ohjelman, jossa käsitellään seuraavia aihealueita:


Oman luontoyhteyden vahvistaminen
Mielen toiminta, hyväksyntä, tietoisuustaidot, metsäkylvyn perusteet ja historia, metsäkylpy kokemuksena, sisämetsäkylpy, käytännön harjoitteet sisällä ja ulkona.

Ohjaajan taidot
Metsäkylpy työnä, tietoisuustaitoharjoitteita, metsäkylpyharjoitteen sanoitusta, Neljä elementtiä: maa, ilma, tuli, vesi. Teemalliset metsäkylvyt. Erilaiset ryhmät: lapset; nuoret; seniorit

Metsäkylvyn syventäminen
Metsäkylpypaikat ja -vuodenajat, Luontohuone-elämys, Suomalainen muinaisusko, haltijat, karhu, ym. Oman ohjaustaidon muotoilua, oma suunnitelma – minä ohjaajana. Yrittäjyys, hinnoittelu, yhteistyö.


Oppien soveltaminen käytäntöön

Lähiopetuspäivien jälkeen oppimispäiväkirjan teko jatkuu ja tehdään harjoitusohjauksia soveltaen koulutuksessa opittua käytäntöön, jotta sisäistät entistä paremmin koulutuksessa opittua.

Lopuksi oppimispäiväkirja ja kaikki tehdyt harjoitusohjausten raportit käydään yhdessä läpi loppukeskustelussa.

Koulutus sisältää tasapainoisesti ohjausta, pienryhmätyöskentelyä, käytännön harjoitteita mm. metsäkylpyohjauksia ja näistä nousevien asioiden ja kokemusten jakamista ryhmässä.
Valmistumisen edellytykset ovat osallistuminen lähipäiville sekä annettujen ennakkotehtävien teko sekä harjoitusohjausten tekeminen ja niiden raportoinnit, sekä oppimispäiväkirjan tekeminen.  

Kun varaat paikkasi koulutukseen nyt, saat ensimmäisen tehtävän parin päivän kuluessa viestitse, jotta pääset heti laskeutumaan kohti koulutusta!

Koulutuksessa

  • oma luontoyhteytesi vahvistuu
  • opit itsemyötätuntoa ja positiivista suhtautumista itseäsi kohtaan
  • tunnistat omat rajasi ja voimavarsi
  • opit käyttämään tietoisuustaitoja arjessa, apuna stressiin ja kiireeseen

Koulutuksen jälkeen

  • osaat tietoisuustaitojen perusteita yhdistettynä metsäkylpyyn
  • osaat metsäkylpyohjaajan taidot ja voit yhdistää niitä työhösi
  • saat toimia metsäkylpyohjaajana ja sinulla on mahdollisuus liittyä   https://metsakylpy.fi/ sivuille
  • saat todistuksen rekisteröidystä Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksesta

Koulutuksessa pääset myös tutustumaan muihin samoista aiheista kiinnostuneisiin ihmisiin ja liityt osaksi ainutlaatuista metsäkylpyohjaajien verkostoa.

Mitä koulutus maksaa?


Koulutuksen hinta on nyt 650 euroa (sis.alv 24%), josta varausmaksu on 150e ja loppuosan maksusta voi hoitaa joko kerralla tai 2 osassa. Koulutuksen laskun saa myös yritykselle ja se on vähennyskelpoinen kulu.

Hinta sisältää siis henkilökohtaisen tutustumis- ja kartoituspuhelun, koulutuksen ennakkotehtävät ja sähköiset koulutusmateriaalit, intensiiviset 4 lähiopetuspäivää Reisjärvellä sekä jokaisena intensiivikurssin päivänä keittolounaan ja päiväkahvit/teet. Lisäksi käyn läpi jokaisen oppimispäiväkirjan ja käymme henkilökohtaisen loppukeskustelun koulutuksesta ennen kuin saat todistuksen suoritetusta rekisteröidystä Metsäkylpyohjaaja®-koulutuksesta .

Kurssin hinta ei sisällä majoitusta lähiopetuspäivinä, mutta pyrin järjestämään kaikille lähipäivien aikana majoitusta tarvitseville kohtuuhintaisen majoituksen yhteistyökumppaneiden kautta. Huomioithan että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan vakuutus, kurssille tullessasi!

Kun varaat paikkasi koulutukseen nyt, saat ensimmäisen tehtävän parin päivän kuluessa viestitse, jotta pääset heti laskeutumaan kohti koulutusta!

Syksyn tulevat koulutukset:

23.8-26.8.2024 Pe – Ma (viim. ilmoittautumispvä 1.8)

3.10-6.10.2024 To – Su (viim. ilmoittautumispvä 15.9)


Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksu peritään ilmoittautumisen jälkeen, varausmaksua ei palauteta.
Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme koko kurssimaksun kokonaisuudessaan, tai voit hankkia uuden kurssilaisen tilallesi. Kurssin keskeytys ei oikeuta rahojen saamista takaisin. Mikäli kurssi peruuntuu, varausmaksu palautetaan kokonaan.
Lisätiedot majoituksesta, ruokailusta, ym. käytännön asioista  puhelimella (0400 327 250) tai sähköpostilla (minna@luonnonhetki.fi).

 

Lue lisää Metsäkylpy.fi -sivulta >>